Ballet

Ballet 2018-03-07T03:28:16+00:00

Project Description

Sweeties en Pre- ballet

ONAIR-Dance de Balletstudio uit Zandvoort.

De peuter- en kleutergroepen zijn bij dansstudio Onair- dance  ingedeeld in twee leeftijdsgroepen:

In deze lessen kunnen kinderen zich helemaal in -en uitleven in de dans. Improviserend en speldende wijs leren de kinderen de eerste basis beginselen van ballet. Doormiddel van o.a. muziek, verhalen en attributen wordt beleveniswereld van het jonge kind geprikkeld door fantasie om te zetten in beweging. Ze leren o.a. de ruimte op verschillende manieren te gebruiken, hun spieren te versterken, muzikaliteit te ontwikkelen en hun concentratie en houding te verbeteren. Daarnaast is uit de ervaring gebleken dat veel kinderen door dans over hun eventuele verlegenheid heen komen.

Bij Pre-ballet maken de kinderen al echt kennis met de techniek van Klassiek ballet. Je kunt doorgroeien in klassiek ballet of andere dansstijlen. Al dansend raken zij vertrouwd met de mogelijkheden van hun lichaam. Hun creativiteit en de expressie word geprikkeld vanuit de kinderbeleving. Ze krijgen een fijne en betere motoriek, houding en spierontwikkeling. Door dansexpressie leren ze hun eigen emoties kennen en krijgen een groter lichaamsbesef. Maar net zoals bij ‘Sweeties’ worden deze lessen om een improviserende en spelende wijze gebracht, doormiddel van o.a. fantasie en verhalen.

Klassiek ballet & klassiek ballet+

De balletles wordt geven volgens de succesvolle Vaganova methode. Deze techniek bevat elementen uit de traditionele Franse en Italiaanse ballettechniek en is opgesteld om het hele lichaam in elke beweging te trainen. Vaganova geloofde dat deze aanpak het bewustzijn van het lichaam verhoogde, waardoor er een harmonie van bewegingen en meer expressiviteit ontstond.

In iedere les wordt er naast techniek ook aandacht besteed aan improvisatie. Hierdoor leren kinderen namelijk hun emoties, fantasie en belevingswereld in dans om te zetten. En leren daarnaast zelf een verhaal te vertellen met eigen interpretatie van de muziek. Daarom wordt er in de les naast klassieke muziek ook op andere muziekgenres gedanst met aandacht voor ritme en melodie. Klassiek ballet is de basis voor alle dansstijl, je kunt door stormen naar een eventuele ballet(-dans)academie. Als de docent merkt dat een kind verdere intenties heeft zal hij/ zij daar extra begeleiding in krijgen.

Onair-Dance is aangesloten bij het Jeugd Cultuurfonds |Zandvoort.